Sramotna partija Zeničana: Radnički golom u finišu odnio sva tri boda iz Zenice

Nogometaši Čelika u okviru 6. kola Prve lige FBiH, na Bilinom polju dočekali su ekipu Radničkog iz Lukavca. Zeničani su u ovaj meč ušli kao veliki favoriti, a na kraju su gosti iznenađujuće odnijeli sva tri boda, završilo je 0:1 za Radnički.

Nakon remija u prošlom kolu crno-crveni su danas imali imperativ pobjede protiv posljednjeplasirane ekipe u ligi. Današnji meč privukao je oko 1.000 gledatelja, od čeka i 50-tak gostujućih navijača iz Lukavca.

Od početka utakmice domaći nogometaši krenuli su ofanzivno ka golu gostiju, koji su se odlučili danas na zatvoreniju varijantu sa duplim blokom, odnosno sa 10 igrača iza lopte. Već u 2. minuti Međuseljac je imao šansa, kao i u 12. minuti Tabaković, ali golman gostiju brani. U 16. minuti glavni sudija Armin Šarić nije svirao jedanaesterac za domaće, iako je jedan gostujući igrač igrao rukom u svome petercu. Samo minutu kasnije Tabaković šutira sa sedam metara, matirao je golmana gostiju, ali Devedžić izbacuje sa gol linije. Nova šansa za Zeničane u 22. minuti, Međuseljac se na desnoj strani sjajnim driblingom oslobodio svog čuvara, lijepo centrirao, ali Isaković sa sedam metara glavom šutira malo iznad gola. U 39. minuti još jedna velika šansa za domaćina, Isaković je sjajno skočio i prebacio loptu za Martinovića koji je izašao sam pred Brezičanina, ali golman gostiju ponovo na visini zadatka. Prvo poluvrijeme je okončano bez golova 0:0.

U drugom dijelu domaći strateg je pokušao sa izmjenama da dođu do gola, pa je u igru ušao i Mašić, koji je bio bolestan i odradio je mali broj treninga posljednje dvije sedmice, te Popović, koji je još nedovoljno spreman da počne utakmicu od prve minute. Pokušavali su domaći, ali nisu mogli probiti bedem ispred gola Brezičanina. U 71. minuti Makić je pokušao iz slobodnog udarca sa više od 20 metara, ali lopta je otišla malo iznad gola. U 78. minuti Mašić je bio u šansi, ali njegov šut iz okreta je odbranio Brezičanin. U 85. minuti kontra gostiju i gol u mreži domaćina, sjajno je istrčao i pogodio Mušić za 0:1. Na kraju je ostalo 0:1 za goste, koji su tako napravili veliko iznenađenje u Zenici.

Nakon 6. kola Čelik je na petoj poziciji a 10 bodova, dok je Radnički današnjom pobjedom osvojio i prve bodove ove sezone.

U narednom kolu Čelik će na gostovanje u Gornji Rahić, dok će Radnički dočekati tim Jedinstva.

Čelik-Radnički 0:1

Čelik: Durmo, Jusić, Rašević, Musa, Smajlović, Tabaković, Vardo, Međuseljac, Džanković, Martinović i Isaković. Trener: Dario Damjanović.

Radnički:Brezičanin, Hadrović, Kamenčić, Makić, Devedžić, Kucalović, Mušić, Omerović, Handžić, Dautović i Behram. Trener: Samir Smajlović.

izvor:sport bez cenzure-sportbc.ba