INPUT organizuje školu programiranja

Centar za mlade INPUT najavljuje otvorenje četvrte CoderDojo škole programiranja u Zenici, koja se realizuje u saradnji sa Bit Alijansom i Centrom za mlade INPUT. Program se realizuje u prostorijama Centra za mlade INPUT, u sklopu aktivnosti “Ljeto u Centru za mlade INPUT”.

Cilj ovog projekta, pored sticanja novih znanja, je upoznati učenike sa mogućnostima koje nudi IT sektor i motivisati ih da iskoriste svaku priliku za učenje i usavršavanje svojih IT vještina. Važno je napomenuti da se većina polaznika izjasnila da planira nastaviti sa sticanjem znanja u oblasti informacionih tehnologija i u budućnosti.

“Oduševljeni smo interesom i entuzijazmom polaznika. Ovaj projekat ima za cilj ne samo edukaciju već i inspiraciju mladih da se aktivno uključe u IT sektor“, kaže Adi Salčinović, profesor i koordinator CoderDojo škole programiranja za grad Zenica, te direktor Centra za mlade INPUT

Polaznicima se obratio i gospodin Damir Maglajlić, izvršni direktor Bit Alijanse, naglašavajući važnost obrazovanja u oblasti IT i ističući veliku potražnju za stručnjacima iz ovog sektora.

Ovo je izuzetan projekat i posebno smo zahvalni Centru za mlade INPUT za njihov trud i posvećenost u afirmaciji, angažmanu i edukaciji mladih“, rekao je Maglajlić.

Studenti Softverskog inženjerstva, koji će voditi obuku, takođe su izrazili svoju zahvalnost Centru za mlade INPUT za pruženu priliku da obave praksu i steknu dragocjena znanja iz oblasti IT edukacije.

Oduševljeni smo što možemo prenijeti svoja znanja na mlađu populaciju i time doprinijeti njihovom razvoju“, izjavili su studenti.

Radujemo se nastavku ovog projekta i novim uspjesima naših polaznika, poručili su iz Centra za mlade INPUT.