Poziv studentima volonterima – Festival za ekologiju i mir

Pozivaju se studenti volonteri Univerziteta u Zenici, koji žele biti dio naše velike manifestacije Festival za ekologiju i mir “Djeca su čuvari planete i svijeta”, steći značajno iskustvo, praktična znanja i vještine, da nam se prijave slanjem maila na abakuszenica@gmail.com do 6.6.2024.godine.

Mole se studenti da prilikom prijave navedu ime i prezime, broj telefona i sa kojeg fakulteta dolaze.

Pored praktičnog iskustva i znanja, studenti će dobiti Zahvalnice za svoj volonterski doprinos kao trajni dokaz za svoj društveno koristan rad.

Festival za ekologiju i mir “Djeca su čuvari planete i svijeta”, koji organizujemo u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem u Zenici,  održat će se 8.6.2024. godine.  Studenti su potrebni od 9 do 15 sati na sam dan Festivala, a 6.6. će se u poslijepodnevnim satima u Vrtiću “Abakus” održati kratki sastanak u 16.30h radi dogovora oko zadataka i informisanja.

Ovaj događaj je namijenjen djeci, roditeljima, prosvjetnim radnicima, umjetnicima, studentima, kao i svim građanima koje zanimaju teme dječijeg stvaralaštva, ekologije i promocije mira u svijetu.

Također, ovim putem pozivaju se studenti da prisustvuju radionici Fondacije Friedrich Ebert Stiftung namijenjenoj studentima pod nazivom „Djeca su čuvari planete i svijeta, a šta rade odrasli?“, koja će se održati na sami dan Festivala 8.6.2024. u 9h u sali za medije BNP-a.

Dobro nam došli, dragi studenti.