Požar u Jelini izazvao štetu na instalacijama i stubovima Željeznica FBiH

U mjestu Jelina, kod Zenice, sinoć je došlo do požara na trafostanici. Na sreću, povrijeđenih nije bilo, ali je pričinjena značajna materijalna šteta.

Prema informacijama iz MUP-a ZDK, požar je prijavljen sinoć u 22:45 sati, nakon čega je zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica požar na željezničkoj naponskoj mreži ubrzo i lokalizovan.

Na lice mjesta nakon prijave upućeni su policijski službenici PS Centar, gdje je konstatovano da je došlo do požara na elektro stubovima i instalacijama vlasništva Željeznica FBiH. Požar je lokalizovan u 23:50 sati”, kazao je Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

Prema riječima Valentića, utvrđeno je da je do požara došlo usljed pada grana s drveća na elektroinstalacije kojim se napajaju lokomotive električnom energijom.

Šteta je pričenjena na elektoinstalacijama i stubovima vlasništva Željeznica FBiH, dok štete na okolnim objektima nije bilo”, naglašava Valentić.

Kako nam je rečeno iz Željeznica FBiH na mjestu izbijanja požara, danas se željeznički saobraćaj odvija nesmetano, a kada je u pitanju snabdijevanje električnom energijom naselja vezanih za ovo trafo područje, u izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK se navodi da je uredno, te da do prekida u snabdijevanju nije dolazilo. (M. Hurem)