Košarkašice Jumpera dvokorakom u polufinale, Čelik igra treću utakmicu

Ekipa Jumper Taurusa plasirala se u polufinale Play off-a Prvenstva Bosne i Hercegovine. Večeras su izabranice Eldara Durmića pobjedile Zrinjski u Mostaru 85:69 u drugoj utakmici četvrtfinala Play off-a.

Dobro su domaće igračice parirale Jumperu, ali su zeničanke u posljednjem periodu odigrale jako dobro i tu stekle krucijalnu prednost koja je bila nedostižna za domaći sastav.

Ekipu Jumpera predvodile su Amna Kahrić sa 28 poena, pratile su je Elma Feukić sa 24, te Adna Omerdić sa 17 poena. Iako su imale nešto slabiji poenterski učinak treba izdvojiti i Almedinu Ahmić koja je imala 14 skokova i Emiru Šehić koja je imala 12 skokova u ovoj utakmici. U polufinalu Jumper će odmjeriti snage sa Lavovima iz Brčkog.

Košarkašice Čelika nisu uspjele savladati Leotar u Trebinju u drugoj utakmici četvrtfinala Play off-a. Domaći tim je bio bolji rezultatom 73:68. Imale su domaće igračice prednost sve do posljednjeg perioda kada su zeničanke povele 59:58. Ipak, košarkašice Leotara finiš utakmice igraju bolje i stižu do pobjede i izjednačenja u četvrtfinalnoj seriji na 1:1 u pobjedama. Ekipu Čelika predvodile su Berina Mustafica sa 23, odnosno Ajla Selimović sa 19 poena.

Treću, odlučujuću utakmicu za plasman u polufinale Čelik i Leotar odigrat će za vikend u Zenici.