Privode se kraju radovi na izgradnji sportskog igrališta na Odmutu

Nakon što je nedavno asfaltirano i ograđeno željeznom ogradom, dječije igralište na Odmutu trebalo bi u narednih nekoliko dana dobiti potpunu funkciju.

Naime, završavaju se radovi na ogradi, danas su isporučeni koševi koji će se montirati, a za nekoliko dana trebali bi biti montirani i golovi. Nakon završetka radova mališani iz ove mjesne zajednice imat će jako kvalitetno igralište za zabavu i igru.

Prije nego kažem nešto o ovom igralištu želio bih se zahvaliti Gradskoj upravi i Gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i njegovom timu na prepoznavanju ovog problema, jer za mjesnu zajednicu Odmut je trebao jedan ovakav teren, a mislim čak i da je urađeno više nego što se planirali. Teren ima sadržaje za košarku i mali fudbal. Zahvaljujem se i kolegama, te određenim vijećnicima koji su lobirali za ovaj teren. Što se tiče mjesne zajednice ovaj teren je pun pogodak za malu raju, a Boga mi i što se nas odraslih tiče jer nas je već privuklo iako nije još do kraja završeno“, kazao je Samir Lišić, predstavnik stanara MZ Odmut.

Ono što je izazov u nadolazećem vremenu jeste kako sada ovo igralište sačuvati od devastacije?

Pošto i sam volim sport i živim za sport sa balkona gledam ovo igralište i nastojat ću sa djecom raditi da sačuvamo igralište, ali mislim da će to biti dobro jer su ovdje djeca fina, što se tiče ove generacije nije bilo s njima problema u smislu da su nešto devastirali“, kaže naš sagovornik.

Zahvaljujući ulaganjima Gradske uprave, Zenica će vrlo brzo dobiti još jedno moderno dječije igralište. (N.G.)