ZENICA: Program povodom Dana Odreda policije Bosna 3

Povodom Dana Odreda policije za specijalne namjene Bosna 3, danas je Udruženje veterana ove jedinice u Zenici organizovalo prigodan program.

Na spomen obilježje ispred ulaza u sjedište Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona u Zenici položeno je cvijeće a minutom šutnje i fatihom odata je počast poginulim pripadnicima policije u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Uz brojne delegacije boračkih organizacija i policijskih agencija cvijeće su položili i ministar MUP-a ZDK Emir Vračo  i policijski komesar Admir Gazić.

Ovaj Odred bio je u ratnom periodu 92-95 smješten na Mašinskom fakultetu Zenica gdje je danas priređeno postrojavanje članova Udruženja veterana ove jedinice i otkrivanje spomen ploče,uz odavanje počasti svim poginulim pripadnicima MUP-a ZDK.

Spomen ploča postavljena je na zidu sportske sale Mašinskog fakulteta.

Na njoj je ispisano: „Poginuli drugovi nisu otišli,dok smo živi mi koji ih se sjećamo“.

-Današnjim programo željeli smo da na dostojan način obilježimo ovaj dan,a mi veterani nastavljamo gajiti sjećanje i uspomene na te ratne dane,izjavio je Zekerijah Šabanović,predsjednik Udruženja veterana Odreda Bosna 3. (Š.B.)