Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, posjetio uposlenice Gradske uprave Zenica i čestitao im Međunarodni dan žena

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, povodom 8. marta danas je, slijedeći već lijepu tradiciju, posjetio uposlenice Gradske uprave Zenica i čestitao im Međunarodni dan žena. 

Osim uposlenica i volonterki Gradske uprave Zenica, gradonačelnik Kasumović posjetio je i uposlenice Gradskog pravobranilaštva, Javne ustanove “Centar za socijalni rad Zenica”, Javne ustanove “Predškolski odgoj i obrazovanje”, te Zeničke razvojne Agencije “ZEDA”.

Uposlenice su jasno izražavale svoje oduševljenje ovom gestom gradonačelnika, koji je unatoč obavezama pronašao vremena da posjeti svaku od njih u njihovim kancelarijama i radnim mjestima.

“Ovim gestom želim izraziti duboku zahvalnost našim vrijednim uposlenicama, koje svojim predanim radom oblikuju naše zajednice. Želim naglasiti ne samo važnost njihovog profesionalnog doprinosa, već i ulogu koju imaju kao majke, supruge, sestre i kolegice. Neka ovaj trenutak bude podsjetnik na neizmjeran utjecaj žena u našem društvu, čije su uloge temelj ljubavi, podrške i međusobnog poštovanja. Važno je danas prisjetiti se događaja koji se zbio ovoga dana, a koji je postao simbol borbe za vaša ženska prava. I šta god mislili o nekim ideološkim korištenjima ovog događaja, on ima i imaće vrlo važnu ulogu u prepoznavanju jedne od temeljnih istina, koju kao društvo, nažalost, često zaboravimo, a to je istina da svi ljudi – žene i muškarci – imaju jednako dostojanstvo,” rekao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je također buketima obradovao i na simboličan način čestitao Međunarodni dan žena svim direktoricama javnih ustanova i preduzeća.