Gradonačelnik Fuad Kasumović posjetio četiri gradske mjesne zajednice

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović sa saradnicima posjetio je popodne više gradskih mjesnih zajednica, među kojima i Sejmen i Jalija. Osnovna karakteristika stanja i iskazanih zahtjeva građana ovih gradskih područja je nedostatak parking mjesta, potreba za sanacijom najviše oštećenih ulica, kao i rješavanje nekih drugih komunalnih problema.

Cilj je upoznavanje sa prioritetnim projektima koji će biti uvršteni u plan ulaganja za tekuću godinu.

U Mjesnoj zajednici Sejmen iznesen je i prijedlog za izmještanje ambulante porodične medicine iz stambenog objekta, odnosno solitera kod semafora radi neuslovnih prostorija.

Sudeći po odzivu na ove sastanke građani su itekako zainteresovani za rješavanje važnih pitanja čijom bi se realizacijom poboljšali uslovi života.

Povjerenica Mjesne zajednice Jalija, Sedina Omeragić najavljuje sanaciju objekta gdje su smještena mjesna zajednica, udruženje žena i šahovska sekcija.

Gradonačelnik Fuad Kasumović strpljivo je saslušao prijedloge i sugestije građana ove dvije mjesne zajednice, uz obećanje da će se u skladu sa objektivnim finansijskim mogućnostima budžeta pristupiti realizaciji prioritetnih projekata u tekućoj godini.

Do kraja dana gradonačelnik Kasumović je posjetio mjesne zajednice Nova Zenica i Blatuša. (Š. Babić)