Košarkašice Jumpera protv Leotara traže novu pobjedu

U ovkiru 16. kola Prvenstva Bosne i Hecegovine košarkašice Jumpera sutra u Areni Husejin Smajlović dočekuju ekipu Leotara iz Trebinja.

Nakon što su prošle sedmice osvojile Kup Federacije protiv RMU Banovića, te gostujuće pobjede protiv Igmana, ekipa Eldara Durmića sa velikim optimizmom dočekuje utakmicu protiv Leotara. Sa eventualnom pobjedom ekipa Jumpera bi obezbjedila učešće u Ligi šest.

“Nakon sjajne pobjede u Banovićima i osvajanja Kupa Federacije BiH, uslijedila je gostujuća pobjeda i u prošlom kolu protiv ekipe Igmana. Slijedi vrlo bitna utakmica sa Leotarom kojeg smo u Trebinju pobijedili sa 31 košem razlike. Mislim da ćemo i ovdje odigrati na tom nivou i pružiti maksimum kako bi došli do nove pobjede. Trenutno imamo dvije pobjede više od njih i nalazimo se na četvrtoj poziciji dok je Leotar peti. Leotar ima svoj kvalitet, oni dugo igraju zajedno. Moramo maksimalno ozbiljno shvatiti ovu utakmicu, nametnuti svoj ritam igre, ono što radimo kroz čitavu sezonu i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje”, kazao je Eldar Durmić, šef stručnog štaba Jumpera.

Jedna od djevojaka koja je navikla osvajati trofeje je Amna Kahrić koja protiv Leotara očekuje pobjedu.

“U utakmicu s Leotarom ulazimo motivisani, ali ne smijemo se opustiti. Iako smo u Trebinju ostvarili visoku pobjedu moramo i u Zenici imati isti pristup. Ne sumnjam u pobjedu”, istakla je Kahrić.

Utakmica između Jumpera i Leotara igra se u subotu u Areni Husejin Smjalović sa početkom u 19 sati. (Ne.G.)