Gradonačelnik Kasumović danas obilazio mjesne zajednice na području Vranduka

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima,posjetio je danas u sklopu programa svojih redovnih aktivnosti, mjesnu zajednicu Vranduk. Tu se informisao o njihovim prioritetnim problemima čije rješavanje traže od gradske uprave.

Predsjednik mjesne zajednice Vranduk, Zehrudin Ibrahimagić dao je najvišu ocjenu dosadašnjoj saradnji sa gradskom upravom.

„Tu prije svega mislim na sanaciju šteta u Ljubetovu nastalih nakon zemljotresa. Preostaje samo da se dovrši projektna dokumentacija za obnovu tri najoštećenije kuće što zajednički rade Grad i Kanton. Što se tiče mjesne zajednice Vranduk treba nam rekonstrukcija rasvjete u Vranduku i Varošište. U Ljubetovu se rasvjeta nanovo radi i čekamo da se to pusti kao i da se asfaltira 150 metara puta“.

Proteklih sedam godina uradili smo mnogo i spisak želja i potreba mještana je sve manji,kazao je gradonačelnik Kasumović. „Ovo što sam čuo da predsjednik govori i mislim da im možemo udovoljiti svim zahtjevima jer ih je sve manje. Sve što treba da obezbijedi gradska uprava je skoro završila. Ima još puno toga da se uradi i na planu posla i zaposlenja ljudi i nadam se da ćemo uspješti u svemu“, poručio je gradonačelnik. Danas se moglo čuti kako je ovom naselju potrebno i veće i kvalitetnije sportsko igralište koje bi obogatilo društveni život u Vranduku ali i drugim mjesnim zajednicama. Delegacija gradske uprave svoj program posjeta mjesnim zajednicama nastavlja u petak obilaskom gradskih mjesnih zajednica. (D.T.)