Neuspješna i druga prodaja hotela Internacional

Druga prodaja Hotela Internacional u Zenici proglašena je neuspješnom, budući da nije bilo zaprimljena niti jedna ponuda za današnje javno nadmetanje.

Stečajni upravnik Željezare Zenica u stečaju,Jasmin Hadžirašidović  je oglasio prodaju Hotela Internacional ,a početna cijena iznosila je 9.180.000 KM.

-Plan je da u skladu sa utvrđenom dinamikom unovčenja stečajne mase odmah na narednoj sjednici Odbora povjeralaca kandidujemo odluku o 3. prodaji. Očekujem  od Odbora,koji je u skladu sa zakonom ovlašten,da utvrdi uslove i način prodaje,te donese odluku o 3. prodaji hotela Internacional,izjavio je Hadžirašidović za RTV Zenica.

Hotel Ineternacional je otvoren 1978. godine, kada je postao jedan od simbola Zenice. Otvoren je kako bi ugostio visoke državne i privredne delegacije koje su u Jugoslaviju dolazile zbog sklapanja dogovora sa Željezarom, a mogao je primiti do 120 gostiju među kojim su bili i brojni poznati i utjecajni ljudi.

Prilikom posjeta zeničkoj Željezari, u ovom hotelu je boravio i Josip Broz Tito, koji je imao dvoetažni apartman.

Hotel Internacional je prvi put bio na prodaji u avgustu 2018. godine, a i tada je početna cijena bila 9 miliona i 118 hiljada KM. (Š.B.)