Raspisan Javni poziv za učešće na „Zeničkom proljeću 2024“

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenica raspisala je Javni poziv za učešće na 27. Međunarodnoj kulturnoj manifestaciji „Zeničko proljeće 2024“. Javni poziv je otvoren 20 dana od dana objave na internet stranici Grada Zenica.

Međunarodna kulturna manifestacija „Zeničko proljeće“  bit će održana od 12. aprila do 1. maja tekuće godine, a odabrani programi će biti realizirani u prostorima Muzeja Grada Zenice, Gradskoj biblioteci kao i Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Prema riječima Zijada Imamovića iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenica pravo prijave na ovaj Javni poziv imaju pojedinci i institucije, profesionalne umjetničke organizacije i ustanove iz oblasti kulture.

Pored dosadašnjih postavki koje su se mogle vidjelti na ovoj Manifestaciji iz oblasti slikarstva i fotografije, ove godine novitet će biti izložba karikature. A pored navedenih, organizatori najavljuju i mnoštvo drugih kvalitetnih programa.

„Imat ćemo jednog vrlo kvalitetnog fotografa i nekoliko slikarskih izložbi i ono što je udarno za ‘Zeničko proljeće’ je Aprilski salon. Ove godine je predviđeno da on bude održan u HKD Napredak. Kao i uvijek BNP će biti epicentar svih dešavanja, koje će ponuditi svoje i gostujuće programe“, ističe Imamović.

Zijad Imamović

Ove godine na „Zeničkom proljeću“ planirano je 17 programa, a prema riječima Imamovića prednost će imati izvođači koji nisu uzeli učešće na ovoj kulturnoj manifestaciji u protekle dvije godine. Cilj je ističu organizatori u 14 dana Zeničanima ponuditi najkvalitetniji program. (M.H.)