Košarkašice Čelika narednog vikenda dočekuju Leotar 03

Nakon kraće pauze narednog vikenda igraju se utakmice 11. kola Prvenstva BIH u košarci za žene.

Biće to ujedno i kraj prvog dijela sezone .Košarkašice ČelikBH Telekom su trenutno na trečoj poziciji na tabeli sa 18 bodova i omjerom 8 pobjeda i 2 poraza.Imaju samo bod zaostatka od drugoplasiralih Lavova i četiri od vodećih Orlova.U Upravi u stručnom štabu zadovoljni su dosadašnjim učinkom djevojaka.

„Pred početak sezone naše ambicije su bile da se plasiramo među četiri ekipe.Mi smo prvi dio praktično završili na trečem mjestu , što objektivno možemo jako biti zadovoljni.Samo nas bod dijeli od drugoplasirane ekipe Lavova.Njih dočekujemo u trečem kolu nastavka u Zenici na našem terenu.Spremićemo se jako dobro i dati sve od sebe da eventualnom pobjedom i nekim povoljnim rezultatima do kraja drugog dijela možda izborimo i drugo mjesto.“izjavila je za Zenicainfo.ba, Aida Kalušić, trenerica KŽK Čelik BH Telekom.

Već u nedjelju 14.januara u okviru 11.kola Čelik će ugostiti ekipu Leoatar 03 iz Trebinja.Gošće u Zenicu stižu sa pete pozicije i sa 16 osvojenih bodova.

„Znaju biti nezgodni .Oni u svom rosteru imaju dvije veoma kvalitetne , iskusne igračice koje ovu ligu igraju jako dugo i prave razliku na terenu. Mi smo ovaj perido pauze iskoristili da se fizički oporavimo i podignemo .Očekujemo u nedjelju pobjedu protiv Leotara.“optimista je trenerica Kalušić.

Ekipa je nakon kraće pauze ponovo u trenažnom procesu.Van stroja su dvije košarkašice:Anida Čaušević i Zerina Kadić.Dodatni problem za trenažni proces su nešto lošiji uslovi u Areni zbog hladnoće.

„Što se tiče atmosfere u ekipi.Treneri se trude da nas što bolje zagriju zbog uslova u Areni.Atmosfera u ekipi je jako dobra .Radosne smo što smo se vratile na teren nakon kraće pauze.Što se tiče rezultata u prvom dijelu lige možemo biti zadovoljne.Izgubile smo samo dvije utakmice.Ra rezultatima možemo biti zadovoljne i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu.“kazala je Sandra Radulović, igračica KŽK Čelik BH Telekom.

Utakmica 11.kola Čelik BH Telekom-Leotar 03 igra se 14.januara u Areni sa početkom u 19 sati.Košarkašice Jumpera u istom kolu dan radnije gostuju kod Kozare iz Bosanske Gradiške. (M.P.)