Studengrad: Održan koncert bendova Bruhuuhu i Pandemik sterea

Da zenički Studengrad ima svoju žanrovsku publiku pokazala je to prethodna noć na glavnom trgu. Koncertu benda Bruhuuhu zajedno s Pandemik stereom prisustvovali su ljubitelji elektronske muzike, ali i brojni prolaznici.

Naravno da im nije prvi put da učestvuju na zimskom Winter festivalu i Studengradu. Novi album koji je snimljen, ali ne još i objavljen promoviran je dijelom na ljetnom festivalu, a sinoć i na zimskom u Studengradu.

Završili smo snimanje albuma, sada snimamo spot. Album ćemo izdati za muzičku produkciju BHT-a. Svirali smo proteklo vrijeme na dosta festivala bilo je baš zanimljivo“, kazao nam je Ernad Bihorac.

Na prvom albumu benda Bruhuuhu je od 10 pjesama samo jedna na bosanskom jeziku i to ona s novom članicom Anom Milanović. Kako kaže Bihorac pjesme su u tipično njihovom fazonu zvuci techna uz ženski i muški vokal, koji su nakon nekoliko prvih izvedbi prisutne namamili na ples i šiz. Bruhuuhu su i sinoć nastupili bratski s članovima Pandemik sterea.

U principu smo to Dule (Duško Kostić, bubnjar Burhuuhu-a) i s obzirom na to da je to opet techno, nekako je logično da guramo jedni druge, odnosno sami sebe“.

Sutra su u Studengradu žanrovski potpuno drugačiji muzičari „Zeničke meraklije“. Večeras ne propustite izvrsne Taksi i Rima bend. (A. H)