Održan koncert ” U susret blagdanima”

Da je ovo grad finog međureligijskog dijaloga pokazuju to razne aktivnosti u ovim blagdanskim danima u Zenici. Jedna od takvih desila se sinoć u punoj sali amfiteatra Hrvatskog doma.

Odličan koncert prožet emocijama, blagdanskom radošću i slogom održao je Gradski hor Kasiopeja sa solistima i gostima.

Rado su prethodnih godina nastupali u Studengradu, ali adventsko vrijeme traži prigodniji, skoro pa obiteljski ambijent, kazala je dirigentica hora Kasiopeja Aldina Aganović.

Uz hranu i piće i sve naše pjesme koje pjevamo u Kasiopeji mi slavimo Advent. Tako da večeras neće biti, u tolikoj, mjeri izražena umjetnička crta, koliko lijepa emocija, ljubav, radost i veselje koje želimo prenijeti na sve vas“.

Upravo je i bilo tako. Uživali su sugrađani i sugrađanke svih profila, uzrasta i religija u tri različita bloka pjesama. Prvi su bile božićne pjesme, drugi filmska muzika, a treći sevdalnike i narodne pjesme. Kao gosti nastupili su harmonikaški kvartet Srednje muzičke škole i profesorice pjevanja kao prateći vokali, a prisutnima se obratio Kenan Hodžić iz Odbora za međureligijsku saradnju. Solisti Kasiopeje su, čini se posebno oduševili svojim glasom Hannah Žerić i Ahmed Juhić.

Mi smo već dobili epitet „međureligijski“, jer obilježimo sve praznike. Ove godine smo započeli sa Svetosavskom akademijom, nastavili sa bajramskim koncertom, i evo sada u Adventu i bilo je ukupno 16 nastupa našeg hora, što je za 12 mjeseci u godini značajan broj“, kazala nam Branka Mehmedović, predsjednica UG „Gradski hor Kasiopeja“ .

Također su u godini na izmaku potvrdili zlatnu medalju iz 2018.-e na Međunarodnom festivalu „Bijeljinske majske svečanosti“. Nakon sinoćnjeg koncerta „U susret blagdanima“ članice i članovi Kasiopeje nastavili su blagdansko druženje zabavom i zakuskom. (A. H.)