Taekwondo Akademija Jale na trenerskom seminaru: Jasmin Mujanović postao prvi zenički majstor taekwonda 6. dan

Protekli vikend Taekwondo Akademija Jale je uspješno učestvovala na godišnjem trenerskom seminaru u organizaciji Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine. Tri trenera: Jasmin Mujanović, Ismir Horić i Kerim Kadrić su obnovili svoje trenerske licence.

Na seminaru je održana promocija prve knjige o taekwondou, gdje je uvaženi profesor Safet Kapo autor knjige, gdje je na preko 400 stranica napisao i sažeo historiju taekwondo sporta od samog početka pa sve do dan-danas i rezultata bosanskohercegovačkog taekwondoa napisavši knjigu TAEKWONDO – Izvor životnih vrijednosti.

Također na seminaru su gostovali predavači prof.dr. Almir Maljević na temu “Vrhunski sportski rezultat-šta nam nedostaje!?” i Tomislav Cvitanušić na temu “Kako doći na najviše vrhove” – predavanje o motivaciji.

Nakon tako uspješne subote, u nedelju je prvi čovjek Taekwondo Akademije Jale Jasmin Mujanović uspješno položio majstorsko zvanje Crni Pojas 6.-dan, i time se upisao u historiju zeničkog taekwondoa i postao prvi i zasada jedini majstor koji nosi zvanje 6.dan.