Galerija “Preporod” Zenica postavlja izložbu fotografija “Svuda oko nas”

Galerija „Preporod“ Zenica u okviru projekta „Svuda oko nas“ postavlja istoimenu izložbu fotografija.

Galerija „Preporod„ iz Zenice i njeni članovi svojim aktivnostima podstiču umjetnički i kulturni razvoj lokalne zajednice.

“Obzirom na dugogodišnju i stalnu ekološku problematiku u gradu Zenici, pokušavamo malim koracima poboljšati ekološku kulturu sugrađana, naročito mladih. Projekat i izložba fotografija “Svuda oko nas”, u samom nazivu skreće pažnju na svijet oko nas, ljepotu prirode koja nas okružuje koju trebamo čuvati i voditi računa da je ne zagađujemo”, navode iz Galerije “Preporod” Zenica.

Projekta je realizovan u saradnji sa „Školom fotografije“ koju vodi Dijana Muminović i PU “Abakus“ Zenica. Na izložbi će biti predstavljeno 20 fotografija i 12 dječijih crteža na kojima su prikazane ljepote prirode viđene okom fotografa i djece.

Izložba fotografija i dječijih crteža „Svuda oko nas“ biće postavljena u srijedu, 20.12.2023.godine u 18.00 sati u Bosanskom narodom pozorištu Zenica.

Otvaranje izložbe upotpunit će i izvođenje dvije kompozicije na gitari u izvedbi Stefana Graba učenika IV razreda Srednje muzičke škole u klasi Igora Mijatovića.