MUP ZDK: U nastavku akcije “Meta 2” slobode lišeno 15 lica

FOTO: Zenicainfo.ba

Rano jutros policijski timovi MUP-a ZDK započeli su istovremene pretrese na 16 lokacija na području Kaknja i 3 lokacije na području Zavidovića u okviru nastavka akcije kodnog naziva “Meta 2” s ciljem lišenja slobode i procesuiranja osumnjičenih lica za izvršenje krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, teške krađe i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postupa se po naredbama općinskih sudova Zenica, Kakanj i Zavidovići, a aktivnosti se provode u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zenica“, izjavio je Samir Valentić, glasnogovornik MUP-a ZDK.

Samir Valentić

U ovoj akciji ukupno je lišeno slobode 15 lica, jedno lice nalazi se na izdržavanju kazne u KPZ-u Zenica, dok je za jednim licem raspisana operativna potraga.

U toku pretresa pronađena je značajna količina materije koja asocira na opojnu drogu, 8 digitalnih vaga, 9 mobilnih telefona, 1 pištolj, jedna puška, više komada puščane i pištoljske municije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku“, kazao je Valentić.

Nakon završene kriminalističke obrade nad licima lišenim slobode, isti će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zenica na dalje postupanje. (Š. B.)