Čelik Junior jesenji prvak Prve rukometne lige FBiH

Prvi dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, ekipa Čelik Juniora okončala je ubjedljivo na prvom mjestu.

Zasluženo su osvojili titulu jesenjeg šampiona sa maksimalnim učinkom od 10 uzastopnih pobjeda i bez izgubljene utakmice. Imaju 20 poena i bježe drugoplasiranoj Iskri iz Bugojna 5 bodova. Kvalitetnom odbranom i izvrsnim intervencijama golmana, polusezonu su završili kao ekipa sa najmanje primljenih golova.

Već nekoliko godina mi smo konstantno u vrhu Prve lige. Evo ove godine smo i jesenji prvaci. Ovo nam daje realne šanse za drugu polusezonu da nastavimo pobjednički niz i da idemo u konačnici na prvo mjesto. Bivši premijer ligaš Iskra iz Bugojna ima ambicije kao i mi, međutim mi smo ih kao domaćini nadigrali. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu, ozbiljnu ekipu uprkos povredama koje su nas pratile kroz cijelu sezonu. Veoma smo zadovoljni učinkom tima“, kazao je za Zneicainfo.ba Vladimir Zeljko, menadžer i trener u ŠR Čelik Junior.

Istupanjem Čelika iz Premijer lige, rukometaši Čelik Juniora ostali su usamljeni na zeničkoj rukometnoj sceni. Sve oči sportske javnosti su sada okrenute ka mlađem ligašu sa željom da izbori plasman u društvo najboljih.

„Nažalost to je klub svih nas. To je klub koji je morao da napusti takmičenje iz određenih razloga. Iskreno mi smo znali da se te stvari mogu desiti. Po nama nije to sve urađeno na adekvatan način. Sam podatak da je tu bilo puno igrača sa strane, dok naša ekipa 95 posto su domaći igrači. Mi ukoliko bi se plasirali opet ćemo dobro da razmislimo šta i kako dalje. Ako se i odlučimo nećemo ići sa nekim radikalnim promjenama u tom dijelu. Vjerujem ako nas podrži grad i sponzori i ostali faktori vjerujem da bi prvu sezonu mogli da ostanemo u Premijer ligi”, optimista je Vladimir Zeljko.

U Čelik Junioru u toku su pripreme za organizaciju tradicionalnog Međunarodnog rukometnog turnira „Zenica Handbal cup 2023“ koji će se održati od 12. do 14. januara u Areni “Husejin Smajlović”. Osim domaćih timova na adresu organizatora stigle su prijave klubova iz regije i šire. Iz zeničkog ligaša poručuju da će to biti istinski praznik rukometa u našem gradu. (M. P.)