Veoma bitan dvomeč Neimara protiv GFC-a

U narednih pet dana futsaleri zeničkih Salines-Neimara odigraće dvije veoma važne utakmice i to protiv istog protivnika, a to je ekipa GFC Sarajevo.

Prva je sutra u okviru 1/8 finala Kupa BiH u futsalu, a druga u nedjelju 10. decembra u okviru 9. kola Premijer futsal lige BiH. Ekipa Gradskog futsal kluba Sarajevo jedna od najkvalitetnijih u našoj zemlji. Trenutno su četvrti na tabeli sa 14 bodova. Imaju omjer od 4 pobjede, 2 neriješena susreta i dva poraza.

Zenički Neimari su trenutno peti sa dva boda manje i sa omjerom 4 pobjede i i 4 poraza. Za kapitena Neimara, Seldina Zatagića nema dileme kada je u pitanju ishod sutrašnje utakmice pred domaćom publikom.

Ekipa Sarajeva je jedna veoma kvalitetna ekipa. U ekipi su vrhunski igrači koji godinama igraju skupa. Imali smo težak vikend, iza nas protiv Sloge gdje smo poraženi u jako kvalitetnoj utakmici. Nismo imali puno vremena za pripremanje za utakmicu u Kupu protiv Sarajeva. Mi ćemo se potruditi da prođemo u drugi krug i da dočekamo susret u našoj Areni u okviru posljednjeg 9. kola, inače prvog dijela Premijer futsal lige BiH. Želimo nastaviti dobar niz u ligi na domaćim utakmicama i da ostanu tri boda u našoj Areni“, izjavio je za Zenicainfo.ba Seldin Zatagić, kapiten MNK Salines-Neimari.

Susret 1/8 finala Kupa u futsalu Salines- Neimari-Sarajevo igra se sutra od 18 sati u Areni “Husejin Smajlović”, dok će termin prvoligaškog duela biti određen naknadno. (M. P.)