Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

 U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.

Zbog učestalih odrona skreće se pažnja na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Buna-Masline, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na mostu Begića i Begovića na magistralnom putu Jablanica-Mostar. Vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljene semafore.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava).

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.