Otvoren Sajam organske poljoprivredne proizvodnje

FOTO: Zenicainfo.ba

U centru Zenice danas je otvoren trodnevni 11. Sajam organske, poljoprivredne proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva OPENS u organizaciji Udruženja poljoprivrednika Zeničko-dobojskog kantona i uz podršku Grada Zenica i Vlade ZDK.

Ove godine učestvuje oko stotinu izlagača iz cijele BiH, koji na Trgu Alije Izetbegovića izlažu sve vrste organskih proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje kao i različite rukotvorine.

Idejni začetnik ove manifestacije, direktor Sajma, Refik Alihodžić ističe da je izloženo preko 5.000 proizvoda i nada se da će svako naći ono šta mu treba.

Značaj sajma je veliki, jer naši primarni poljoprivredni proizvođači rade vrijedno tokom godine pri čemu je na Sajmu omogućeno da prezentuju i prodaju svoje proizvode, te da sklope neke nove aranžmane ili ugovore“, ukazuje Alihodžić.

Premijer ZDK, Nezir Pivić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Jasmin Čajić su podsjetili da će podrška poljoprivrednom sektoru biti nastavljena i u narednoj godini, moguće i sa većim sredstvima. (Š. B.)

FOTO: Zenicainfo.ba