Gradonačelnik Kasumović obećao pomoći izgradnju boračkog doma u Orahovici

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za predstavnike Udruženja demobilisanih boraca Zenica, Prva kasarna BiH, koji su se ovom prilikom zahvalili gradonačelniku na dosadašnjoj pomoći u radu.

Budući da je naporima Gradske uprave Zenica na čelu sa gradonačelnikom nedavno asfaltirano dva kilometra puta u Orahovici, u mjestu Vesela Bukva – Korita, namjera ovog udruženja je da grade borački dom.

S obzirom na to da ste nedavno asfaltirali put i na taj način otvorili brojne mogućnosti, tako smo i mi došli do na ideju da napravimo borački dom. Voljeli bismo da nam, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognete i podržite ovaj naš projekat baš kako ste nas podržavali i u proteklom periodu“, kazao je Mehmed Oruč, predsjednik udruženja.

Gradonačelnik Kasumović ovom prilikom je poručio kako su se rodile brojne ideje da se sada na potezu u Orahovici gdje su betonirana dva kilometra puta ova dionica obogati sadržajno.

Grad Zenica će svakako podržati vaš projekat izgradnje boračkog doma, da simboličnom donacijom podržimo izgradnju. Drago mi je kako je ovo još jedna potvrda da je betonirani put u Orahovici inspirisao ljude da razmišljaju o sadržajima na tom lokalitetu koji je, po mom mišljenju, ljepši od Smetova. Grad, također, planira uraditi nekoliko šadrvana sa stolovima i stolicama, a to ćemo uraditi kada budem spajao Vukotiće sa Orahovicom“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Na kraju sastanka, predstavnici udruženja uručili su gradonačelniku zahvalnicu za pomoć u radu.