Ahmed Krnjić u bugarskoj Varni okitio se titulom prvaka Evrope u Senshi organizaciji

Jedan od najboljih bh boraca Ahmed Krnjić, član kluba borilačkih vještina Isak-Ze prvak je Evrope u Senshi organizaciji.

On je u bugarskoj Varni savladao ISKA prvaka svijeta Bruna Suzana iz Portugala i uzeo je pojas u full conatctu u kategoriji do 95 kg.Od ranije Krnjić vlasnik  pojasa WAKO Pro K-1 šampiona Evrope.

U zeničkom klubu ponosni su na bh borca i njegove uspjehe.

Naporno smo radili čitavih godinu dana.Kako je odgođen meč za one championship , preoretisali smo se na ovaj meč koji je bio dogovoren  za Senshi .Kvalitetne pripreme su dale rezultat osvajanjem titule evropskog prvaka”, izjavio je trener Mersed Mulić.

Mersed  je u dosadašnjoj kickboxing karijeri na omjeru od 13 pobjeda i dva poraza i predviđa se da bi u budućnosti mogao napasti pojas za svjetskog prvaka.

Protekli meč je bio za titulu prvaka Evrope u Senhi organizaciji .Hvala bogu dobro je odrađen.Ostvario sma pobjedu.To je druga titula evropskog prvaka u mojoj dosadašnjoj karijeri.Prije četiri godine sam osvojio prvu evropsku titulu WAKO pro asocijaciji.Nadam se da to neće biti sve od mene.Imam 26 godina i nadam se da će biti još mnogo uspjeha”, optimista je Krnjić

“Bosanski čelik” nadimak je kojeg nosi ovaj 26-godišnji borac .On  je  član jedne od najboljih promocija svijeta – One Championshipa.Stalni pratilac bh šampiona i kluba borilačkih vještina Isak je kompanija Almy.

Na današnjoj press konferenciji  Ismet Begić,u ime kompanije Almy uručio je Ahmedu Krnjiću ček od 10.000 KM za dosadašnje uspjehe.

Komapnija Almy je sponzor našeg prvaka i velika nam je čast imati ovako jednog borca i sportistu .Evo ja ovom prilikom izazivam svjetskog prvaka da dođe na meč sa našim borcem.Ahmed je skoro “jači “ i od mene.Na kraju da vam kažem ,Ahmed je ko “Almy beton”.To će se u budućnosti i dokazati , kako je jak Almy beton tako jača i naš Ahmed Krnjić”, našalio se vlasnik kompanije Almy, Ismet Begić.

Kako je danas najavio do kraja ove ili početkom naredne  godine Ahmed bi trebao raditi meč za one championship. Početkom decembra planira nastup u Sarajevu an veoma jakom i kvalitetnom turniru.Za narednu godinu u planu da se u okviru Memorijalnog turnira Husein Selimović-Musa održi meč za  titulu profesionalnog prvaka svijeta. (M.P.)