Nogometašice BiH u Zenici dočekuju selekciju Češke

Nakon septembarskog ciklusa u kojima su najbolje nogometašice Bosne i Hercegovine u okviru Lige nacija osvojile četiri boda, danas su se izabranice Samire Hurem ponovo okupile u Trening centru nogometnog saveza u Zenici gdje će se pripremati za utakmice sa Češkom 27. ovog mjeseca u Zenici, te četiri dana kasnije sa istim protivnikom u gostima.

Pred ovaj meč stručni štab se suočio sa određenim problemima zbog povreda i kartona, ali na krilima dobrih igara i rezultata iz septembra, u našem taboru očekuju dobar rezultat protiv prvoplasirane ekipe u našoj grupi.

Češka je trenutno na prvoj poziciji, oni su imali dvije pobjede, analizirala sam njihovu igru, biće veoma zahtjevno. Nas raduje što je ta prva utakmica u Zenici, što sigurno uz onakav ambijent i sve ono što sad Nogometni savez pridodaje važnost ženskom fudbalu, osjeti se to, to se prenese i u rad i na teren, vjerujem u ove djevojke sa statusom sad kakav imamo, sa četiri boda se nalazimo iza Češke, vjerujem da ćemo se tako i pokazati, da ćemo pružiti jako dobar otpor i tražiti svoju šansu“, rekla je Samira Hurem selektorica našeg nacionalnog tima.

Kod djevojaka vlada veliki optimizam nakon te dvije septembarske utakmice.

Otvorili smo jako dobro Ligu nacija. Kao što je selektorica rekla Češka jeste favorit, imaju maksimalan učinak, ali mi imamo prednost domaćeg terena, publike koja će nadam se biti u što većem broju, tako da nadam se dobrom rezultatu“, kazala je Minela Gačanica.

Septembarski ciklus propustila je Alma Kamerić koja je ponovo u nacionalnom dresu.

Nisam bila na zadnjem okupljanju, ali sam naravno pratila utakmice naše selekcije. Mislim da su odigrale dvije jako dobre utakmice i vidi se napredak u ekipi. Češka je jako dobra ekipa, ali mislim da mi zajedno možemo napraviti dobar rezultat. Probat ćemo kući odigrati što bolju utakmicu, a u gostima ćemo se potruditi da izvučemo što bolji rezultat“, kazala je Kamerić.

Selekcija BiH će ugostiti Češku 27. ovog mjeseca u Trening centru nogometnog saveza u Zenici sa početkom u 14,30 sati, a četiri dana kasnije u Hradec Kralove od 17 sati ponovo će snage odmjeriti ove dvije selekcije.(Ne.G.)