Prva domaća utakmica zeničkog Čelika

FOTO: Zenicainfo.ba

Prvu utakmicu na domaćem terenu u okviru 3. kola Prvenstva BiH u košarci za žene ekipa zeničkog Čelika odigrat će narednog vikenda. U goste im stiže stari poznanik ekipa Play off-a.

U dva protekla kola tim Aide Kalušić upisao je jednu pobjedu protiv Jedinstva Dženex sa 63:75 i poraz od Lavova rezultatom 60:80. O narednoj utakmici više detalja saopšteno je na današnjoj press konferenciji zeničkog ligaša, na kojoj su govorile trenerica Aida Kalušić i povratnica u tim Amna Isaković.

Play-off ove godine igra u podmlađenom sastavu. Pored Berine Tekač i Azre Nikšić tu su, praktično, ostatak ekipe sve juniorke. Očekujem maksimalan pristup svoje ekipe i nadam se pobjedi. Ono što je pozitivna stvar je da nam se, poslije jednomjesečne pauze, na teren vraća Amna Isaković, koja nam je nedostajala u prethodnim utakmicama”, izjavila je na press konferenciji trenerica Aida Kalušić.

Povratkom u tim Amne Isaković ekipa Čelika dobit će kvalitet više kako u odbrani tako i u napadu.

Poslije mjesec dana pauze  mislim da sam se dobro vratila u trenažni proces. Ja se nadam da mogu pomoći svojoj ekipi da ostvarimo dobar rezultat, odnosno pobjedu u subotu. Pogotovo zato što je to prva naša domaća utakmica. Želim da iskoristim priliku da pozovem i naše navijače  da nam se pridruže kao šesti igrač”, kazala je Amna Isaković.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Miloš Pavlović saopštio je širi spisak igračica za utakmice prvog i drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na spisku selektora nalaze se tri košarkašice zeničkog Čelika. To su: Sanja Radulović, Ajla Selimović i Almedina Ahmić. U stručnom štabu je i trenerica Aida Kalušić.

Ženski košarkaški klub KK Čelik u saradnji s Omladinskim košarkaškim klubom Zenica učestvovat će u A1 ligi za košarkašice, u kojoj će se takmičiti osam ekipa. Prvenstvo starta već narednog vikenda.

Moram da istaknem da je primarni cilj ovog takmičenja i učešća u A1 ligi afirmacija mladih, talentovanih košarkašica iz Zenice – OKK Zenice i KŽK Čelika. To je jedan mladi razvojni tim, sa talentovanim igračicama koje zaslužuju da igraju A1 ligu, a prosjek godina je samo 15. Dakle, imat ćemo priliku, kroz domaće utakmice, da vidimo s kakvim potencijalom računa u budućnosti zenička ženska košarka”, izjavio je trener Behudin Bajgorić, iz OKK Zenica.

Utakmica 3. kola Prvenstva BiH za žene Čelik-Play off igra se u subotu 21. oktobra u Areni “Husejin Smajlović” od 17 sati. (M. P.)