Obilježen Medjunarodni dan starih lica u Domu za stara lica Zenica

Povodom obilježavanja Medjunarodnog dana starih lica u Domu za stara lica Zenica je održana prigdona svečanost.

Cijeli mjesec oktobar će se održavati aktivnosti za sve štićenike Doma za star lica u Zenici. Već su dogovorene posjete drugim domovima i centrima koji se bave sličnim djelatnostima, a u septembru je organizovan i izlet na Smetove.

Mi danas obilježavamo Međunarodni dan starih lica. Tim povodom smo se i okupili danas ovdje kako bismo  s našim korisnicima zajedno proveli ovaj za nas veoma važan dan. Mi danas obilježavamo i petnaest godina od osnivanja naše ustanove, pa ja koristim ovu priliku  da zahvalim svima koji pružaju kontinuiranu pomoć i podršku u radu naše ustanove“, rekla je Sedina Muslić, v.d. direktorica JU Dom za stara lica Zenica.

Svi zaposlenici daju sve od sebe da korisnici budu zadovoljni, naglašava direktorica Muslić.

Samo da vam kažem, da pohvalim došao sam prije četiri mjeseca ured nepokretan, sad hodam.  Pravi dom za bolesnike“, rekao je Ago Hodžić, korisnik JU Dom za stara lica Zenica

Ove godine navršava se 33 godine od kako je Glavna skupština Ujedninjenih naroda 30. decembra 1990. godine, 1. oktobar proglasila Međunarodnim danom starijih osoba s ciljem promocije održivog aktivnog starenja u zajednicama. U znak sjećanja i priznanja važnosti Opće deklaracije o ljudskim pravima, ove godine je obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba na temu “Ispunjavanje obećanja Opće deklaracije o ljudskim pravima za starije osobe: kroz generacije”. (T.B.)