Prigodan program povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Prigodnim programom danas je u Javnoj ustanovi Penzionerski dom sa stacionarom u Zenici obilježen 1. oktobar-Međunarodni dan starijih osoba i 10 godina postojanja ove ustanove.

-Penzionerski dom sa stacionarom Zenica trenutno ima 162 korisnika i skoro je u potpunosti iskorišten kapacitet,a za sve njih svakodnevno u smjenama brine 57 djelatnika,ukazuje direktor ustanove Damir Jukić.

Pri tome ističe da je ostvarena vrlo dobra saradnja sa nadležnima na svim nivoima vlasti i partnerskim ustanova,prije svih Kantonalnom bolnicom i Domom zdravlja Zenica.

Očekuje još jaču podršku Vlade i Skupštine Zeničko dobojskog kantona koja je osnivač ustanove.

-Ovaj objekat star je preko 30 godina i vlasnik je Zavod PIO FBIH,a mi smo korisnici bez naknade i na tome smo zahvalni,kazao je Jukić.

Stoga bi bilo dobro da se riješi pitanje statusa,da li kroz najam ili kupovinu kao najpovoljnije rješenje.

U proteklih nekoliko mjeseci Penzionerski dom sa stacionarom Zenica poprimio je novi i moderniji izgled,prije svega zamjenom većeg dijela stolarije sa roletnama,uvođenjem klimatizacije u zajedničkim prostorima,kao i led rasvjete na ukupno oko 7 hiljada metara kvadratnih,te nabavkom dijela opreme za kuhinju i vešeraj. (Š.B.)