Naš most: Izložba slika članova škole slikanja “Nek Art”

Zeničko Udruženje „Naš most“, obilježavajući Međunarodni dan starijih osoba, danas je organizovalo izložbu slika članova svoje škole slikanja „Nek Art“, ali i svih slikara treće životne dobi. Izložba je postavljena u Titovoj ulici i u samom dvorištu njihovih prostorija.

“Međunarodni dan starijih osoba obilježavamo svake godine na neki poseban način, a ove godine to smo napravili izložbom naših članova, na kojoj je 30 slikara izložilo 100-tinjak slika”, kaže Zdena Šarić Pisker, predsjednica Udruženja „Naš most“, napominjući da izložba nije selektivnog karaktera, nego su članovi Udruženja ovaj put izložili one slike koje su željeli i koliko su htjeli, a da je zainteresovanost sugrađana za njihov rad danas zaista velika, kao i za škole slikanja koje „Naš most“ organizuje.

Zeničko Udruženje „Naš most“, okupljajući ih, inače doprinosi poboljšanju kvaliteta života u gradu marginalizovanih grupa, kao što su starije osobe, žene i osobe s invaliditetom, ohrabrujući ih da se kroz umjetnost aktivnije uključe u društveni život zajednice i socijalizuju, utičući tako pozitivno na vlastiti psiho-fizičko zdravlje. (V.J.)