Zeničanin Munib Isaković na čelu KPZ-a Sarajevo

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva pravde donijela rješenja kojim se Munib Isaković postavlja na dužnost direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu, a Adem Mahovkić na dužnost direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Tuzli.

Imenovani su postavljeni na period od četiri godine. Prethodno su donesena rješenja o razrješenju dužnosti dosadašnjih direktora ovih zavoda: Podsjetimo, na čelu KPZ-a Sarajevo bio je Faruk Zubčević, koji je prije dvije godine imenovan na četverogodišnji mandat, a direktor tuzlanskog KPZ-a bio je Jasmin Omerbegović.

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, doneseno je Rješenje kojim se za predstavnika Vlade Federacije BiH u Vijeću Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine predlaže Amadeo Mandić.

Na prijedlog Federalnog ministarstva pravde doneseno je Rješenje kojim se u Stručno radno tijelo Vlade Federacije BiH za pripremanje nacrta drugostepenih odluka iz člana 6. Odluke o provođenju Aneksa „G“ Sporazuma o pitanjima sukcesije na teritoriji Bosne i Hercegovine imenuju Mersiha Udovčić, Zdravko Buljeta i Goran Brkić.

Izmjenom i dopunom Rješenja u Radnu grupu za izradu Politike demografskog razvoja i oporavka FBiH za članove su imenovani Emir Hodžić (Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje) i Darko Paranos (International Organization for Migration).

Za učešće u radu i odlučivanju na predstojećoj Skupštini privrednog društva UNIS Group d.o.o. danas je opunomoćen Stipo Buljan.

Oslobođenje.ba