Podržana inicijativa za regulisanje statusa električnih trotineta u saobraćaju

Foto: FENA

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržala je i uputila u parlamentarnu proceduru poslaničku inicijativu Aide Baručije, Sabine Ćudić i Predraga Kojovića za regulisanje statusa električnih trotineta u saobraćaju.

Inicijativom se zadužuju Savjet ministara BiH i Ministarstvo transporta i komunikacija da u roku 60 dana u parlamentarnu proceduru upute prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Sa dnevnog reda sjednice skinuto je razmatranje Prijedloga odluke o pokretanju javnog saslušanja – stanje u oblasti prenosa javnih ovlaštenja koje je realizovalo Ministarstvo transporta i komunikacija u Savjetu ministara.

Komisija je na znanje primila izvještaj ovog ministarstva o planiranim i preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz izvještaja o izvršenoj reviziji učinka o temi “Aktivnosti institucija BiH na osiguranju osnovnih pretpostavki za sajber bezbjednost”.

Bhrt.ba