Medica Zenica nizom aktivnosti obilježava 30 godina rada

Medica Zenica je u okviru obilježavanja 30 godina rada i djelovanja organizovala danas druženje sa ženama, preživjelim rodno zasnovano nasilje u ratu ali i u miru.

Bila je ovo prilika da se žene druže, razgovaraju o ženskoj solidarnosti, prednostima i izazovima. Naše današnje gošće iz Medice Mondiale iz Njemačke će prenijeti ženama svoja iskustva radom sa ženama iz ugroženih područja širom svijeta te kako se one nose sa terorom koje svakodnevno proživljavaju. Posebno sam sretna danas jer se imamo priliku posvetiti ženama koje su dobile pomoć, podršku i zaštitu upravo u Medici Zenica u posljednjih 30 godina. Hoćemo još jednom da odamo poštovanje prema tim ženama, da na jednom sigurnom mjestu kao što je Medica Zenica dijalogom vidimo gdje su, kako su i kako žive“,  kaže Sabiha Husić, direktorica Medice Zenica.

Nizom aktivnosti ovo Udruženje obilježava 30 godina rada i postojanja, a centralna manifestacija obilježavanja ove značajne godišnjice bit će održana sutra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. (B. D.)