Ženska “A” nogometna selekcija počela pripreme za Ligu nacija

Ženska nogmetna “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru nogometnog saveza u Zenici u okviru priprema za nastup u Ligi nacija.

Radi se o novom takmičenju koje će donijeti dosta dobrog reprezentacijama poput naše, jer nam treba što više utakmica kako bi se uigrali, a samim tim i podigli kvalitet svake igračice pojedinačno. Kako je kazala selektorica Samira Hurem sve pozvane igračice su se odazvale na pripreme.

Prije svega naša kapitenka je tu što je za nas najvažnija stvar. Tu je i Amela Kršo, one su naše najbolje igračice. Danas očekujemo dolazak naših igračica iz Italije, znate da su nedavno Maja Jelčić i Glorija Slišković potpisale za Juventus i Inter, ne možemo očekivati brzo transformaciju njihove igre, ali one su sada tu gdje jesu. Osim njih, dolaze i Ena Taslidža iz Njemačke, Andrea Gavrić, Merjema Medić i sigurno su sve raspoložene i jedva čekaju da sve ovo počne”, kaže Hurem.

Nastup u Ligi nacija donijet će dodatne utakmice. Biće više okupljanja, više utakmica, što je prilika da naša selekcija dodatno raste i razvija se.

Radujemo se jednom novom takmičenju koje je krenulo ovog mjeseca. Ono nam nudi velike mogućnosti da pokušamo stvoriti sebi preduslove za Evropsko prvenstvo. Nalazimo se u B diviziji gdje su mnogo dobre reprezentacije, ali i mi se nalazimo tu zato što imamo kvalitet zato što su nas dosadašnji rezultati doveli tu. Želimo da osvojimo što više bodova, posebno u ove dvije utakmice koje nam slijede”, kazala je Hurem.

Sa kapitenskom trakom našu selekciju predvodi Milena Nikolić koja je kazala da je uzbuđena zbog ovog novog takmičenja i da će nakon što se danas kompletira tim nastaviti pripreme za utakmice protiv Bjelorusije i Slovenije.

Trenutno atmosfera je super. Cure su raspoložene da rade i da se maksimalno pripreme za predstojeće utakmice. Cilj je odigrati dvije dobre utakmice i nadam se dobrim rezultatima”, kazala je Nikolić.

Prvo je okupljanje za Ligu nacija, imamo mladih igračica i nadam se da ćemo svi zajedno odgovoriti zadatku pred nama i mislim da ćemo dobro otvoriti Ligu naciju i nadam se pobjedi”, kazala je Amela Kršo jedna od najboljih naših igračica.

Naša selekcija igra 22-og ovog mjeseca protiv Bjelorusije, te četiri dana kasnije protiv Slovenije. (N. Glibo)