Sutra se igraju utakmice II kola Kup-a FBiH

FOTO: Zenicainfo.ba

Utakmice II kola Kup-a Federacije BiH u nogometu igraju se sutra. U završnici Zenica ima dva predstavnika, ekipu Čelika i kantonalca Čelični grad-Steel City.

Na Bilinom polju bez puno euforije dočekuju sutrašnji meč sa ekipom Budućnosti iz Banovića. Banovićani u Zenicu stižu sa trećeg mjesta na tabeli u Prvoj federalnoj ligi i sa 10 bodova. Za crno-crvene sutrašnji meč je dobra prilika da poprave loš utisak iz prošlog kola u kojem su poraženi sa 3:1 od Gornjeg Rahića. Na drugoj strani Bosne na Kamberovića polju, u najmlađem zeničkom nogometnom klubu Steel City prolaz u 1/16 finala Kupa BiH bio bi ravan osvajanju ovog takmičenja. Ohrabreni dobrim igrama u Kantonalnoj ligi i pobjedom u prošlom kolu protiv ekipe Borca sa 3:0 puni su optimizma.

Dolazi nam Jedinstvo iz Bihaća, član Prve Federalne lige. Izbacili smo dva drugoligaša, odnosno u ovom Kupu pet. Sve je pripremljeno za ovu utakmicu. Rasteretili smo igrače. Jednostavno treba da se sutra opuste da igraju koliko mogu i koliko znaju. Uprava i stručni štab ne vrše pritisak na njih. Ipak negdje u čošku, što ja imam običaj reći nadam se da ćemo ih pobjiediti”, optimista je Mustafa Čerim, tehnički direktor i trener NK Steel City.

U Čeličnom gradu su svjesni kvaliteta gostiju iz Bihaća. Ako završe takmičenje u Kup-u ostaje im cilj od kojeg ne odustaju, a to je plasman u Drugu ligu.

Mi pokušavamo i poštujemo obećanje predsjednika kluba Sulje Mehića, da ćemo mi ove godine ući u Drugu ligu jer imamo pravi kadar igrača. Momci su ozbiljni i igraju za svoj klub”, kazao je Čerim.

Utakmica Čelični grad-Steel City–Jedinstvo igra se na Kamberovića polju sa početkom u 16 sati, dok je utakmica Čelik-Budućnost na programu od 19 sati na Bilinom polju. U ovom krugu takmičenja igra se samo jedna utakmica. (M. P.)