Radovi u Studentskom centru Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

U Studentskom centru zeničkog Univerziteta u toku je rekonstrukcija mokrih čvorova, za šta je sredstva od 256.400 KM bez PDV obezbijedila Vlada ZDK.

Radi se rekonstrukcija 87 kupatila u svim sobama za studente, te instalaciona i kanalizaciona mreža u njima, a radovi su počeli 17. jula. Pored određenih poslova na grijnoj mreži, koji su naknadno iskrsnuli, nadamo se da će ove aktivnosti biti završene na vrijeme, do prijema studenata u naš Studentski centar“, kaže direktorica Nidžara Halilović-Čustović, napominjući da će po završetku ove rekonstrukcije studenti imati znatno bolje uslove u ovom Centru.

Prije dva dana raspisan je i konkurs za prijem studenata, bh. i stranih državljana, za smještaj i ishranu u Studentskom centru u Zenici u predstojećoj akademskoj godini.

Ove godine studentima je na raspolaganju ukupno 220 kreveta, od čega je njih 35 posto namijenjeno brucošima, te osam kreveta za studente strane državljane, koji dolaze na razmjenu“, navodi direktorica zeničkog Studentskog centra, napominjući da će za smještaj u njemu i dva obroka dnevno, studenti i ove godine plaćati 150 maraka, što je cijena, koja nije mijenjana od 2008. godine, a dogovorena je sa Asocijacijom studenta ovog Centra.

Ostatak troškova usluga smještaja i ishrane studenata sa prostora ovog kantona u Studentskom centru u Zenici, pokriva ZDK, obezbjeđujući iznos od 249 KM po jednom studentu.

Konkurs za smještaj studenata u ovom Centru biće otvoren mjesec dana, a prvi rezultati će biti poznati pred kraj augusta. (V. J.)