Adina Kobilica nastupala na Evropskom juniorskom taekwondo prvenstvu

Adina Kobilica

Adina Kobilica, članica TA Jale iz Zenice se vratila sa Evropskog juniorskog taekwondo prvenstva koje se održalo u glavnom gradu Estonije, Tallinnu.

Adina Kobilica se takmičila u kategoriji juniorke do 44 kg i to u veoma jakoj konkurenciji. U prvom kolu je zaustavljena od reprezentativke Azerbejdžana, koja je 2021. godine bila evropska juniorska prvakinja.

Adina je pružila jako dobru borbu, prvu rundu je izgubila tijesnim rezultatom 5:3, dok je drugu rundu iskusna i starija Azerbejdžanka riješila u svoju korist 18:6.

Stručni tim trenera Akademije je zadovoljan sa nastupom naše Adine, s obzirom da je tek ušla u juniore i odmah je izborila svoje mjesto na Evropskom prvenstvu. Treneri reprezentacije su također zadovoljni sa borbom njihove takmičarke.

Ovo je odskočna daska za našu takmičarku i našu Akademiju, nastavljamo sa predanim radom i dalje i do kraja godine nas očekuje još par jakih G turnira, gdje ćemo obavezno nastupiti. Veliko hvala našim sponzorima, prvenstveno gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenica, koji su sponzorirali Adinin nastup na najjačem takmičenju u Evropi. Hvala Zeničko-dobojskom kantonu i ostalim prijateljima i sponzorima kluba koji su pomogli pripreme i Adinin nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu“, saopćili su iz TA Jale. (M. P.)