BK “Rotacija-SPIN” na Smetovima organizuje MTB utrku “Zenica Grand Prix 2023”

Biciklistički klub „Rotacija – SPIN” organizuje otvorenu MTB utrku „Zenica Grand Prix 2023“. Utrka će biti održana  26.avgusta na poznatom zeničkom izletištu, Smetovi .

Biciklistički klub “Rotacija – SPIN” je posvetio pažnju svim zaljubljenicima u biciklizam, pored licenciranih takmičara i rekreativci će imati priliku da voze  maraton, a uz to oni najuspješniji će biti nagrađeni.
Za maraton će biti dostupne 3 staze: za mlađe uzraste do 16 godina i žene ,srednji za one malo ozbiljnije bicikliste i veliki  za okorjele bicikliste .

Iskoristio sam vrijeme gdje nisam mogao trenirati I gdje sam mogao da se posvetim organizaciji utrke.Nakon ndugo godina I biciklistički klub “Rotacija Spin”organizuje utrku koja je već međunarodnog karaktera .Po prijavama koje smo zaprimili stižu nam takmičari iz Hrvatske i Srbije.Mislim da će biti jako dobar događaj gdje očekujemo preko 100 takmičara, kako iz naše države tako I iz inostranstva.Ovo je utrka za sve uzraste.Pravimo selekciju kakolicenciranih tako i nelicenciranih takmičara.Ovom prilikom pozivam sve amatere I rekreativce da nam se pridruže .”izjavio je za Zenica info.ba,Vedad Karić, iz biciklističkog kluba Rotacija Spin iz Zenice.

Zajednički start je u 11:00h sa platoa ispred Planinarskog doma na Smetovima a maratoni će se voziti po okolnim biciklističkim stazama Smetova .Novčane nagrade, medalje i poklon paketi  sponzora će biti obezbjeđeni po kategorijama za prva tri učesnika u skladu sa propizicijama utrke.Najbrži takmičari pobjednik srednjeg i pobjednik velikog maratona se nagrađuju posebnim nagradama.Kotizacija za sudjelovanje na utrci iznosi 20KM . (M.P.)