KK “Vukovi” narednog vikenda domaćin turnira za mlade “Budi Vuk”

Košarkaški klub Vukovi iz Zenice 19. i 20.avgusta organizuje Šesti po redu turnir za mlade pod nazivom “Budi Vuk”.

Turnir se organizuje u dvije starosne kategorije: kadeti (2008. i mlađi) i pioniri (2010. i mlađi). Na turniru će kako su najavili organizatori na današnjoj press konferenciji učestvovati  15 selekcija.Devet u kategoriji kadeta i 6 u pionirskoj konkurenciji sa ukupno 200 dječaka.

Turnir je postao prepoznatljiv ne samo kod nas već u cijeloj regiji.Turnir je do sada imao međunarodni karakter.Ove godine smo se odlučili da budu samo domaće ekipe iz razloga to što već godinama imamo domaćih ekipa koje žele da učestvuju, ali zbog limitiranog broja učesnika nismo bili u stanju da to uradimo.”izjavio je Faruk Čolić, direktor KK Vukovi

Osim domačina košarkaškog kluba Vukovi dolazak u Zenicu najavili su između ostalih klubovi iz Tuzle, Ilidže,Novog Travnika, Mostara i drugih gradova.

Mi smo odlučili u sljedećoj sezoni da formiramo seniorsku ekipu jer smatramo da je poražavajuće da evo dvije godine grad Zenica nema seniorsku selekciju a da naši talentovani dječaci igraju u drugim okolnim sredinama  koje imaju četvrtinu populacije našeg grada.”kazao je Harun Čolić, trener u KK Vukovi.

Na današnjoj press konferenciji o predstojećem turniru govorio je mladi talentovani košarkaš Harun Zukić.

Mi smo se svakodnevno pripremali.Cilj nam je u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji osvojiti prvo mjesto.Drago nam je što ćemo ugostiti drugove iz drugih klubova.”optimista je Harun Zukić.

Turnir se igra u gradskoj Areni Husejin Smajlović sa početkom u 9 sati. (M.P.)