Prozivkom igrača RK Čelik počeo pripreme za povratničku premijerligašku sezonu

Sastankom i prozivkom igrača, Rukometni klub Čelik počeo je pripreme za novu sezonu u kojoj će ponovo igrati u najvišem rangu BH rukometa.

Zbog priprema ženske odbojkaške reprezentacije bilo je problema oko organizacije trenažnog procesa, a uprava kluba je uspjela dogovoriti u prvoj sedmici priprema da se treninzi u ponedjeljak, srijedu i petak održavaju kombinovano na Kamberovića polju i Areni, dok će ekipa utorkom i četvrtkom trenirati na Kamberovića polju i teretani.

“Ono što je meni najdraže jeste da je ekipa koja je prošle sezone izborila prvo mjesto ostala na okupu, odnosno da su svi naši igrači tu. Okosnica, naš temelj je tu. Što se pojačanja tiče meni nije bitan broj, nego kvalitet igrača koji dođu. Nama ne trebaju bilo kakva pojačanja, nama trebaju reprezentativna pojačanja. Vi znate da mi sad prelazimo u viši rang, prelazimo kod opasnih igrača, kod igrača koji su tu godinama, koji imaju sve posloženo od novca pa nadalje. To su opasni igrači koji znaju šta rade, a mi smo novi kolač i oni jedva čekaju da dođe neko novi sa 16.000 maraka i upadne u kolotečinu i da oni na nama rade šta hoće. Borit ćemo se, radit ćemo pa ćemo vidjeti”, kaže Ljubomir Filipović, šef stručnog štaba Čelika i kaže da neće ništa obećati osim bespoštednog rada.
Želja predsjednika kluba Paneta Škrbića nije da Čelik pleše jednu sezonu u Premijer ligi. Ipak, ne najavljuje borbu za prvo, drugo ili treće mjesto. Kaže ići će korak po korak, a cilj za novu sezonu je sredina tabele, ako bude nešto više neće se buniti, ali niže ne smije biti.
“Na turniru Zaim Kobilica uživo ćemo vidjeti gdje smo. Moram napomenuti da ove godine imamo daleko najjači turnir. Pored nas nastupit će Vogošća, Krivaja Zavidovići i Konjuh, tri stara i mi kao novi premijerligaši. Kao specijalni gosti nastupit će i prvak Slovenije Rukometni klub Celje koji će odigrati prijateljsku utakmicu sa Čelikom”, kaže Škrbić.
Turnir će se održati 12. i 13. avgusta u Areni Husejin Smajlović.
Uz Antu Dragičevića, novi igrač Čelika je i 27-godišnji Haris Bašić iz dobro poznate rukometne porodice iz Zavidovića.
“Pozvao me predsjednik, dogovorili smo se. Vrijedno ćemo raditi da pokažemo zeničkoj publici da rukomet ovdje ipak, živi. Nadam se da ću opravdati povjerenje. Realno imamo šanse da opstanemo u ligi. Igrački nije neka razlika, razlika je u treninzima. Ako budemo marljivo radili ostvarit ćemo naš cilj”, kazao je Bašić.
Iako razočarani podrškom šire društvene zajednice iz RK Čelika najavljuju borbu da pokažu da rukomet nije mrtav. Pored drugačijeg marketinškog pristupa, svi koji žele mogu kupiti sezonske karte po cijenama od 20, 50 i 100 KM. (N.G.)