Gradonačelnik Kasumović uplatio 20.870 KM nagrade igračima i stručnom štabu NK Čelik povodom plasmana u Prvu ligu FBiH

FOTO: zenica.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, kako je i obećao na nedavnom ručku koji je inicirao i organizirao, isplatio je danas 20.870 KM nagrade igračima i stručnom štabu NK Čelik zbog plasmana u Prvu ligu FBiH.

Naime, Uprava kluba odlučila je koliko će ko od igrača dobiti sredstava nakon čega je od ukupnog iznosa od 20.870 KM danas svakom od igrača i članovima stručnog štaba ponaosob isplaćen iznos u visini koju je odredila Uprava.

Podsjetimo, ovo obećanje gradonačelnik je dao 16. juna kada je upriličio svečani ručak za nogometaše NK Čelik i Upravu kluba, a povodom plasmana u Prvu ligu FBiH i 78. rođendana kluba.

Nadam se da ćemo u budućem periodu imati još veću saradnju, a još jednom čestitam Upravi kluba i momcima koji to odlično vode. Morate samo biti svjesni da nemam samo segment NK Čelik, ovaj grad ima stotine kluba, a osim toga tu su i stotine problema koje sam morao rješavati u proteklom periodu. Veći rang takmičenja zahtijeva i više sredstava, a svakako da ćemo to imati na umu i obećavam da ćemo vam pomoći. Još jednom, od srca vam želim da uspijete i pojedinačno i kao klub, a to ćete postići ako date sve od sebe. Na kraju, još jednom iskrene čestitke na postignutom uspjehu za koji vas je Grad Zenica nagradio“, rekao je tada gradonačelnik Kasumović.