SRK Tvrđava organizovala 5. airsoft susrete “Sloboda V”

Tradicionalni Peti po redu Airsoft susret  „Sloboda V“ u organizaciji Sportsko rekreativnog kluba Tvrđava iz Zenice ove godine održan je 24. i 25.juna na lokalitetu Lastavice.Bio je to susret klubova iz Srbije, Hrvatske i BiH .Ukupno 25 klubova.

Danas se vrši uslovno rečeno sukob istoka i zapada, sukob Rusije i NATOA .Radi se o priči gdje crveni i plavi moraju da izvrše određene zadatke.Dobijaju bodove.Trenutno sam sa gostima ima oko 200 i nama kao organizatorima.Na jesen nastavljamo u airsoft ligu u kojoj smo nakon tri kola vodeći..“kazao je domačin i organizator takmičenja Fahir Vajzović, predsjednik SRK Trvđava iz Zenice.

Organizaciju ove tehnički veoma zahtjevne sportske manifestacije podržao je Grad Zenica.

„Grad Zenica je po prvi put pokrovitelj ovakvih igara u našem gradu.Drago mi je što je danas na platou Lastavice više predstavnika zemalja regije Hrvatske, Srbije i naravno našim domaćinima.Grad Zenica će u svakom slučaju ovakve i slične manifestacije podržavati kao i sve sportske igre u Zenici.“izjavio je Mirza Husetić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica .

Gosti iz Hrvatske iz grada Splita koji su prvi put bili gosti u Zenici i na lokalitetu Lastavice , nisu krili zadovoljstvo lokacijom i prijemom domaćina.

Ovim sportskom se bavimo skoro 15 godina.Prvi put smo u Zenici kod naših prijatelja iz sportsko rekreativnog kluba Tvrđava.Dođek fenomenalan,teren također,organizacija odlična.Nadamo se super igri.“izjavio je Ivica Dragomir iz Splita.

Airsoft igre „Sloboda V“ trajale su dva dana.Ni nešto lošije vremenske prilike, težak teren i  veoma zahtjevni zadaci  nisu pokvarile ugođaj učesnika.Na kraju igre NATO strana tj. plava strana je pobijedila Rusiju  to jest crvene . Bili su bolji u izvršenju zadataka, osvojili vise bodova, taktički bolje stajali na terenu, kontrolisali kljucne tačke te u ukupnom skoru su odnijeli pobjedu.

Vec nakon završene igre igrači su  bili odusevljeni organizacijom, Trvđavom  kao organizatorima, igrom i rekvizitima.

Samo riječi hvale na ovogodišnji susret se mogu vidjeti na društvenim mrežama stranica klubova koji su učestvovali. (M.P.)