U četvrtak počinje nova ljetna sezona na bazenima u Crkvicama

U četvrtak, 22. juna zvanično počinje nova ljetna sezona na otvorenim bazenima u Crkvicama, potvrdio nam je ovo Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata.

“Završne pripreme su u toku i sa zadovoljstvom mogu najaviti da ćemo u četvrtak otvoriti ljetnu sezonu na gradskim bazenima. I ove godine kao i prethodnih, cijene ulaznica će ostati iste, štio znači da će biti četiri konvertibilne marke za odrasle, dvije marka za djecu, a poludnevne karte će biti 50 posto jeftinije, odnosno dvije marke za odrasle, te jedna marka za djecu. Završne pripreme su u toku i ostalo nam je još nekoliko detalja da uljepšamo i uredimo ovaj kompleks gradskih bazena i ono što imam priliku ove godine da najavim jeste izgradnja zatvorenog bazena na ovom kompleksu što će svakako ovaj kompleks uljepašti i mislim da će ovo možda biti i posljednja sezona u ovakvom ambijentu. Predviđeno je da se bazen gradi u dvije faze. Prva faza zatvoreni bazen i druga faza uređenje otvorenog kompleksa bazena i mislim da će nakon dugo godina građani Zenice s ponosom dobiti bazenski kompleks”, kazao je ovom prilikom Talić.

U prošloj sezoni uložena su značajna sredstva u rekonstrukciju otvorenih bazena, oko 115.000 KM, kazao je Talić.

“Ove godine svakako ćemo to obogatiti kulturnim i sportskim sadržajima. Već na otvaranju ljetne sezone napravit ćemo mini koncert. Ono što je interesantno za Zenicu, predstavit će nam se domaće grupe Ama Gama, a u pregovorima smo i sa grupom Alfa 7 pa vidjet ćemo da li će oni nastupiti, pored njih nastupit će i Alen Šojko”, zaključio je Talić. (N.G.)