Odbojkašice BiH sutra igraju protiv selekcije Švedske

Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru Zlatne CEV lige sutra igra protiv selekcije Švedske. Prije nekoliko dana naša selekcija je u jednoj kvalitenoj i borbenoj utakmici doživjela poraz, te očekuju da će sutra pojačane Ajlom Paradžik i Dajanom Bošković, te uz podršku sa tribina upisati trijumf protiv Šveđanki.

Svi očekujemo pobjedu, ali ja ću vas napomenuti da mi nikad nismo blistali pred svojom publikom, pogotovo na tim prvi mečevima. Da li prisustvo dragih i bliskih malo optereti igračice ili ne, ali momenat u kome se sada nalazimo ja sam siguran da su cure svjesne toga, da motiv kod njih ne nedostaje I da će sigurno uz podršku sa tribina, ali podrška mora biti u pravom momentu, a ne samo onda kada se osvajaju poeni, nego kada je teško tada treba neki impuls sa tribina da stigne I da bude vjetar u leđa”, kazao je Stevan Ljubičić, selektor našeg nacionalnog tima.

Kapitenka Anđelka Radišković i debitantica u reprezentaciji Maja Lasić očekuju dobru igru naše selekcije i pobjedu ne samo sutra protiv Švedske nego i u srijedu protiv Belgije.

Ja smatram da mi u obje utakmice moramo ući sa 100 posto i da pred našom publikom pobijedimo obje utakmice ako je to moguće. Žao mi je zbog ove utakmice protiv Švedske jer smo imale objektivno šansu, ali eto nismo uspjele da iskoristimo upravo iz razloga kao što je selektor već rekao imamo dosta mladih igračica, djevojaka koje su po prvi put tu, tako da mislim da je to neiskustvo presudilo upravo tome, nadam se da će sada biti puno bolje jer će Ajla i Dajana da mi pomognu”, kazala je Anđelka Radišković, kapitenka našeg nacionalnog tima.

Utakmicu koju smo odigrali protiv Švedske nama je malo falilo i mislim da će one sa svojim iskustvom i znanjem doprinijeti tih par poena koji su nam trebali da okrenemo utakmicu. Ja sam ovdje po prvi put, ali iskreno ne osjećam se tako zato što su me cure stvarno prihvatile i atmosfera je odlična među nama iako nismo pobijedile ove prve dvije utakmice mislim da sada imamo velike šanse. Ja se stvarno nadam pobjedi i za mene je ovo jedno odlično prvo iskustvo”, kazala je Maja Lasić, debitantica u našoj selekciji.

Potpredsjednik saveza Alija Fatić je ovom prilikom kazao da nam jedna pobjeda garantuje ostanak u Zlatnoj ligi. Kako je kazao obišli su sve klubove, ali su i na sve druge moguće načine animirali gledaoce da dođu i daju podršku našim djevojkama. Susret BiH – Švedska igra se sutra u subotu u Arena Husejin Smajlović od 17 sati. (N. G.)