Gradonačelnik Kasumović primio instruktora letenja Vahidina Mahmutovića: Razgovarano o uspostavljanju Centra za hitnu medicinsku evakuaciju

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i predsjedavajući Gradskog vijeća Mirza Husetić razgovarali su u Gradskoj upravi s instruktorom letenja, nekadašnjim pilotom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Vahidinom Mahmutovićem.

Vahidin Mahmutović je informisao gradonačelnika Kasumovića da je u procesu osnivanja fondacije koja bi se bavila promocijom letenja, aeronautike i dostignuća u aeronautici.

Mahmutović je kazao da bi u sklopu fondacije djelovala i škola letenja te da su obezbjeđivanjem jednog helikoptera i letilišta stvoreni osnovni uslovi za početak rada škole.

Ovom prilikom, Mahmutović je iznio ideju da se u Zenici uspostavi Centar za hitnu medicinsku evakuaciju helikopterom, a koji bi bio uvezan sa Direkcijom za civilno vazduhoplovstvo BiH. U tom smislu je naveo da je o ovoj temi održano nekoliko preliminarnih sastanaka s direktorom Direkcije za civilnu avijaciju.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je pozdravio ideju o osnivanju jednog ovakvog centra u Zenici.

Nesporno je da bi uspostavljanje Centra za hitnu medicinsku evakuaciju helikopterom bilo korisno za građane. Gradska uprava Zenica na čelu sa mnom je zainteresovana da se bliže upozna s detaljima ovog potencijalnog projekta“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je dodao da se razmotri mogućnost da se u realizaciju projekta uspostavljanja Centra za hitnu medicinsku evakuaciju uključi i Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Dogovoreno je da će se nastaviti razgovori i aktivnosti u vezi sa realizacijom ovog projekta.

zenica.ba