Zmajevi u Zenici počinju pripreme za utakmice protiv Portugala i Luksemburga

Nogometna reprezentacija BiH

Nogometna A reprezentacija danas počinje okupljanje u Trening centru u Zenici za utakmice kvalifikacija za Euro protiv Portugala i Luksemburga. Prema najavama, selektor Faruk Hadžibegić neće imati sve igrače na raspolaganju.

Nakon Ermedina Demirovića i Rade Krunić zbog povrede koljena neće moći da nastupi u junskim mečevima kvalifikacija za EURO 2024. Umjesto njih dvojice, selektor Faruk Hadžibegić je pozive uputio Sanjinu Prciću i Saidu Hamuliću. Golman Konyaspora Ibrahim Šehić i vezni igrač Bešiktaša Amir Hadžiahmetović bi se trebali reprezentaciji pridružiti sutra jer večeras igraju međusobni duel u okviru posljednjeg kola turskog prvenstva, dok će kapiten i napadač Intera Edin Džeko u Zenicu doći nakon finala Lige prvaka koje se igra u subotu. Prvi trening “Zmajeva” je zakazan za 18 sati u Trening centru.

Nogometna A reprezentacija BiH će u trećem kolu kvalifikacija za Euro igrati u gostima kod Portugala 17. juna u Lisabonu, a u četvrtom kolu  20. juna u Zenici dočekuju Luksemburg. (M. P.)