Počeo Peti tradicionalni “Zenica Urban Sajam-ZEUS” – Urban Market domaćih proizvoda

Od danas pa sve do subote 15.-20.05.2023. na Trgu Alije Izetbegovića održava se Peti i sad već tradicionalni “Zenica Urban Sajam”-ZEUS ,Urban Market domaćih proizvoda iz cijele BIH u organizaciji Urban Managementa.

Cilj ovakvih manifestacija i sajmova je podizanje svijesti kod svih građana o važnosti podsticaja i kupovine domaćih proizvoda i njihovog direktnog uzicama na privredu Bosne i Hercegovine.

“Želimo da svi građani BIH sto vise koriste i kupuju proizvode od domaćih-lokalnih proizvođača ,ne bitno o kojoj vrsti robe se radi jer tako direktno uticemo na razvoj BIH,rast privrede i dajemo podsticaj našim malim i velikim privrednicima,obrtnicima,poduzećima “-izjavila je Vildana Bazdarevic direktorica sajma! Na sajmu koji je počeo I’d ranih jutarnjih sati svoje proizvode izložilo je dvadeset pet izlagaca iz svih dijelova BIH kao sto su Aroma Slatkisi-Busovača,suhomesnati proizvodi -Visoko,domaća proizvodnja textila Hanix Gradiska,Domaci medZlatne kapi-Dubočac,Lenateks-Srbac,Pčelarska Fatma Baška -Tuzla,Ljekobilje Grabus -Travnik,Textil-Sarajevo… Pozivamo sve građane Zenice i šire okoline da nas posjete sigurni smo da ce svako naći nešto za sebe po povoljnim sajamskim cijenama i popustima-“UrbanMarketi”.