Danas u BiH oblačno vijeme sa kišom, a biometeorološka slika je relativno povoljna

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama pada slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati kretale su se od -6°C na Bjelašnici, zatim u Sarajevu i Tuzli 4, Bihaću, Bugojnu, Drvaru, Gradačcu, Livno, Sanskom Mostu i Srebrenici 5, Banja Luci, Zenici i Zvornik 6, Trebinju 9, Neumu 11 i Mostaru 12°C.

Danas se u Bosni prije podne očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Djelomično smanjenje oblačnosti i postepen prestanak padavina uslijedit će u drugom dijelu dana. U Hercegovini više oblačnosti prije podne, lokalno sa slabim padavinama. U poslijepodnevnim satima u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačnije vrijeme će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

Biometeorološka prognoza danas je relativno povoljna. Jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u ovom periodu. U nastavku dana, sa umjerenim zatopljenjem biće i malo ugodnije. Opšta slika, uz više temperature, biće ljepša u Hercegovini i na jugozapadu.