Održan turnir “Sarajevo 2023”

Ovogodišnja takmičarska sezona u streljaštvu za osobe sa invaliditetom otvorena je tradicionalnim 20. Šestoaprilskim  turnirom  „Sarajevo 2023“.

Nakon toga u   organizaciji Streljačkog Saveza osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu je održano 1.kolo Premijer lige Federacije Bosne i Hercegovine .Na prvom kolu Premijer lige nastupilo je 9 ekipa u muškoj i 4 u ženskoj konkurenciji. Muška ekipa streljačkog kluba SKOSI iz Zenice osvojila je prvo mjesto sa 534 kruga, drugi je Novi Grad iz Sarajeva sa 526 a treća Tuzla sa 523 kruga. „Mi smo obavili i prvo kolo Premijer lige u streljaštvu za osobe sa invaliditetom.Zenički strijelci su pokazali zavidne rezultate. Skosi je trenutno prvi na tabeli  što me raduje. Ja im kao trener i predsjednik kluba čestitam na tim rezultatima.“izjavio je za Zenicainfo.ba, Mirsad Redžić , trener i predsjednik SKOSI iz Zenice.

Pojedinačno u kategoriji SH 1 Nedžad Muharemović bio je prvi sa 182  upucana kruga dok je njegov klubski kolega Rasim Redžić u kategoriji SH2 bio takođe prvi sa 186 krugova. „Zadovoljan sam .Imao sam najbolje rezultate.Moje je da treniram i da se borima za nastupe. Moja velika želja je da odem na Evropsko prvenstvo , da potvrdim normu i ja očekujem učešće na Paraolimpijadi u Parizu“optimista je Rasim Redžić, član SKOSI iz Zenice. Rasim Redžić je prošle godine u Minhenu i Osijeku ispunio normu za paraolimpijadu koja iznosi  624,4 kruga. U ovoj godini slijedi potvrđivanje norme i učešće na domaćim i međunarodnim turnirima. „Što se tiče međunarodnih nastupa mi smo ove godine u jednoj poziciji u kojoj do sada nismo bili. Radi se o tome da su sva međunarodna takmičenja planirana za ovu godinu odnosno takmičenja koja su od interesa strijelcima BiH od jula pa nadalje. Ranije su to bila takmičenja u martu gdje nismo mogli konsolidovati prije svega finansije, kroz javne pozive i projekte. Sada nam je u toku priprema za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Roterdamu od 15. do 21. avgusta ove godine.“kazao je Mirsad Redžić. Naredno takmičenje iz kalendara za 2023. godinu  je tradicionalni pozivni turnir  u povodu „12.aprila“ Dana oslobođenja Zenice,a ujedno će biti održano  i  drugo kolo Premijer lige u streljaštvu za osobe sa invaliditetom. ( M.P.)