Finiš sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH

Do kraja ligaškog takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH , grupa Sjever ostala su još četiri kola.

U trci za prvo mjesto ostala su dva zenička ligaša.Ostali klubovi su u velikom bodovnom zaostatku i ne postoje ni realne šanse da se uključe u borbu za vrh tabele. Tokom vikenda odigrano je 18.kolo u kojem su postignuti očekivani rezultati. Čelik je na domaćem parketu pobijedio ekipu Nove Bile sa 53:28. Bila je ovo ujedno šesta pobjeda u nizu u prvenstvu za ekipu trenera Ljubomira Filipovića. Najefikasniji igrači susreta bili su  Bakir Pirić i Malik Delić sa 10 golova.

,, Kao i u prehodnim utakmicama ovog proljeća imali smo veoma ozbiljan pristup igri, što je rezultiralo pobjedom protiv jedne dobro posložene ekipe RK Nove Bile. U poslednje vrijeme dosta smo radili na mentalnoj snazi ekipe. Išli smo snažno iz utakmice u utakmicu, protivničkim ekipama smo nametali svoj ritam igre. Imamo široku rotaciju igrača, što vrlo dobro koristimo u igri, a što je rezultiralo visokim pobjedama u ovom prvenstvu.  Naporno radimo i idemo dalje do našeg konačnog cilja’’ izjavio je nakon utakmice trener RK Čelik Amar  Kobilica.

U posljednjem kolu uspješni su bili i u Čelik junioru. Na gostovanju u Žepču slavili su sa 29:40. Kod gostiju posebno su se istakli Adi Pašalić sa 12 i Edin Bajramović sa 7 golova.Za juniore je ovo bila 17 uzastopna pobjeda sa kojom su na vrhu tabele sa 34 boda iz 17 utakmica, dok drugoplasirani Čelik ima 30 bodova iz 16 utakmica.

Ekipa je od prve minute pokazala ozbiljnost, volju i želju, te smo od samog početka susreta vodili. Čestitamo našim momcima na još jednoj ostvarenoj pobjedi, a mi nastavljamo dalje. Uskoro nas očekuje utakmica sezone sa našim gradskim rivalom,  koja će definitivno odrediti putnika za Premijer ligu „ stoji u kratkom saopštenju  ŠR Čelik junior  na zvaničnoj facebook stranici kluba.

Ove  sedmice je pauza u prvenstvu Prve lige FBiH, a onda 15. aprila slijedi rukometni zenički derbi. Čelik junior je domaćin starijem komšiji ekipi Čelika. Nakon 19 kola  najvjerovatnije biće poznato ime putnika u viši rang. (M.P.)